За контрабанду "шпигунської" атрибутики каратимуть тюрмою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За контрабанду "шпигунської" атрибутики каратимуть тюрмою

Казна та Політика
361
Верховная рада ввела кримінальну відповідальність за контрабанду технічних засобів негласного отримання інформації. За прийняття в цілому законопроекту N 3358 "Про внесення змін до Кримінального кодексу відносно відповідальності за незаконне поводження із спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації", проголосували 322 депутати при 226 необхідних.
Рада ввела за такі дії покарання у виді позбавлення свободи на термін від 3 до 7 років з конфіскацією предметів контрабанди.
При цьому за ті ж дії, здійснені за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за контрабанду, Рада ввела відповідальність у виді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією предметів контрабанди і конфіскацією майна.
Також Рада ввела покарання у вигляді штрафу від 3400 до 17000 гривень або обмеження свободи до 4 років, або позбавлення волі на цей самий термін за незаконне виготовлення, придбання, збут або зберігання технічних засобів негласного отримання конфіденційної інформації.
Крім цього, за ті ж дії, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або організованою групою, парламент ввів відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.
Попередня редакція Кримінального кодексу передбачала кримінальну відповідальність лише за незаконне використання вищезгаданих технічних засобів.
Нагадаємо, що законопроект N3358 був ухвалений Радою в першому читанні в червні 2009 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас