Зниження Moody's рейтингу Греції не викликає занепокоєння МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження Moody's рейтингу Греції не викликає занепокоєння МВФ

Казна та Політика
230
Зниження агентством Moody's суверенного рейтингу Греції відразу на 4 рівні не викликає занепокоєння у Міжнародного валютного фонду (МВФ).
"У мене немає стурбованості (у зв'язку з рішенням агентства)", - сказав заступник директора європейського департаменту фонду Пол Томсен на прес-конференції в центральному офісі "Інтерфаксу" у вівторок.
За його словами, рішення Moody's не "можна вважати абсолютно несподіваним, оскільки воно просто приводить рейтинг Греції у відповідність з поточними рейтингами двох інших провідних агентств". "Два інших агентства знизили рейтинг Греції ще до оголошення економічної програми уряду", - нагадав він.
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило в понеділок рейтинг грецьких держоблігацій відразу на 4 рівні - до "Ba1" з "A3", вказавши на макроекономічні ризики, пов'язані з пакетом допомоги від Євросоюзу і МВФ.
Хоча цей фінансовий пакет усуває ризик дефолту на короткострокову перспективу і створює передумови для реалізації структурних реформ в Греції, "макроекономічні ризики, а також ризики, пов'язані з реалізацією програми, є значними і більше відповідають рівню рейтингу "Ba1", говориться в повідомленні агентства.
Зниження рейтингу Греції змінило тренд на американських майданчиках (торги в Європі до цього момент вже завершилися). Індекс S&P 500 за підсумками понеділка впав у результаті на 0,2% - до 1089,63 пунктів, хоча під час торгів його зростання досягало 1,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас