Рада відмовилась прийняти депутатський проект Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відмовилась прийняти депутатський проект Податкового кодексу

Казна та Політика
1684
Верховна Рада відмовилась прийняти проект Податкового кодексу, запропонований депутатами із фракцій Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" і Блоку Юлії Тимошенко. За ухвалення відповідного законопроекту №2215 у першому читанні проголосували 164 депутати за 226 мінімально необхідних.
Так, за проект проголосували 118 депутатів від БЮТ, 45 - від НУ-НС і 1 від фракції Блоку Литвина.
Парламент відмовився направити проект на повторне перше читання, його відхилили.
Виступаючи з доповіддю із законопроекту, один з його авторів, депутат Микола Катеринчук, (НУ-НС) зазначив, що проект передбачав зниження ставки податку на додану вартість із 20% до 15%.
Крім цього проектом пропонувалося звільнити від оподаткування інвестиції до основних фондів підприємств, відмінити податкові накладні, податкові кредити і відшкодування ПДВ.
Також законопроект передбачав зниження ставки податку на прибуток з 25% до 20%.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів також розробив проект Податкового кодексу, який, за словами голови парламенту Володимира Литвина, може бути зареєстрований в Раді лише після розгляду депутатського законопроекту.
В лютому 2009 року комітет Ради з податкової і митної політики рекомендував парламенту повернути законопроект про Податковий кодекс (№ 2215 від 14 березня 2008 року), внесений депутатами Ради Миколою Катеринчуком і Ксенією Ляпіною (обоє - НУ-НС), на доопрацювання депутатам.
У вересні 2009 року Катеринчук, Ляпіна, а також депутати Юрій Кармазін, Анатолій Матвієнко, Борис Тарасюк, Микола Мартиненко, Володимир Стретович (всі - НУ-НС) і Наталія Королевська (БЮТ) внесли доопрацьований проект Податкового кодексу на заміну раніше поданого.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас