Янукович заявляє про порушення справи стосовно рішення Стокгольмського арбітражу щодо "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович заявляє про порушення справи стосовно рішення Стокгольмського арбітражу щодо "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго"

Енергетика
937
Президент Віктор Янукович заявляє, що у зв'язку з рішенням Арбітражного інституту Торгівельної палати Стокгольма (Швеція), який 8 червня зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" повернути компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) 12,1 млрд. куб. м газу, порушено кримінальну справу.
Про це він сказав журналістам, відповідаючи на запитання Українських Новин.
"В першу чергу ми повинні дати відповідь, а куди цей газ подівся, де він є? Для цього потрібно провести слідство, і сьогодні порушено кримінальну справу, і ми сподіватимемося, що слідчі дадуть на це питання відповідь найближчим часом", - сказав Президент.
Янукович підкреслив, що Україна виконуватиме всі свої міжнародні зобов'язання, проте при цьому необхідно знати, наскільки законними були дії з передачі газу.
Як повідомляло агентство, 8 червня Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий об'єм газу в розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.
11 червня міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що "Нафтогаз" не планує передавати зі свого балансу компанії "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. куб. м природного газу за рішенням Арбітражного інституту Торгівельної палати Стокгольма.
Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді ініціює створення тимчасової слідчої комісії парламенту для розслідування підсумків рішення суду.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас