ФДМ вважає заниженою ціну продажу 76% "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ вважає заниженою ціну продажу 76% "Луганськтепловозу"

Казна та Політика
500
Фонд державного майна вважає заниженою ціну продажу холдингової компанії "Луганськтепловоз" (Луганськ).
Про це повідомив журналістам голова ФДМ Олександр Рябченко.
"Я думаю, що завод мав коштувати більшу суму, шкода, що вони дають 410 (млн. гривень)", - сказав він.
За словами Рябченка, ФДМ розраховував, що ціна продажу підніметься, принаймні, до 500 млн. гривень.
Крім того, додав він, фонд має намір подати касаційну скаргу на рішення Господарського суду Києва від 1 квітня, яким той зобов'язав повернути 58 млн. доларів, заплачених управляючою компанією "Брянський машинобудівний завод" (Росія) при покупці 76% акцій "Луганськтепловозу" в 2007 році.
"Ми завтра подамо касаційну скаргу на рішення суду стосовно повернення грошей за попередній продаж "Луганськтепловозу". Є норма закону, яка визначає, що ми повертаємо гроші в рамках сплаченої на повторному продажі суми", - сказав Рябченко.
Голова ФДМ висловив упевненість в тому, що фонд виграє цю справу.
Як повідомляло агентство, голова правління "Луганськтепловозу" Віктор Бикадоров задоволений результатами конкурсу з приватизації 76% акцій підприємства.
Депутат Верховної Ради від фракція Блоку "Наша Народна для України Самооборона", колишній голова ФДМ Олександр Бондар вважає, що конкурс з продажу 76% "Луганськтепловозу" був проведений формально, оскільки один з учасників подав пропозицію, що дорівнює стартовій ціні, і навіть не спробував її підвищувати.
ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" УК "Брянський машзавод", яка запропонувала за даний актив 410 млн. гривень.
Стартова ціна складала 400 млн. гривень.
Перша конкурсна пропозиція "Брянського машзаводу" склала 410 млн. гривень, Науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе (Суми, входить до групи "Енергетичний стандарт" бізнесмена Костянтина Григоришина) запропонувало стартову ціну - 400 млн. гривень.
В березні 2007 року ФДМ продав 76% "Луганськтепловозу" закритому акціонерному товариству "Управляюча компанія Брянський машинобудівний завод" за 292,505 млн. гривень (по курсу на той момент 58 млн. доларів), але потім результати конкурсу були скасовані в судовому порядку, і даний пакет акцій повернувся в держвласність.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас