Зростання промвиробництва в єврозоні в квітні було рекордним - 9,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання промвиробництва в єврозоні в квітні було рекордним - 9,5%

Казна та Політика
339
Обсяг промислового виробництва в єврозоні в квітні збільшився на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем, свідчать дані статистичного управління Європейського союзу Eurostat.
Порівняно з квітнем 2009 року показник підскочив на 9,5%, що стало рекордним приростом з моменту початку збору відомостей в січні 1990 року.
Таке значне підвищення стало сюрпризом для аналітиків, пише The Wall Street Journal. Вони чекали, що зростання за місяць складе 0,5% і за рік - 8,7%.
"Квітневі дані про промислове виробництво в єврозоні підтверджують, що відновлення в секторі продовжується хорошими темпами, не дивлячись на фінансову кризу в регіоні, - вважає головний економіст по Європі Capital Economics Джонатан Лойнес. - Немає сумнівів в тому, що недавнє поліпшення світової економічної активності допомогло промисловому сектору єврозони, але падіння євро, можливо, також надало допомогу".
Промвиробництво в квітні знизилося в Греції на 3,4% відносно попереднього місяця, в Португалії - на 4,4% і в Іспанії - на 0,3%.
В Німеччині показник збільшився на 0,8%, а в Італії зростання було ще істотнішим - на 1%.
За переглянутими даними Eurostat, в березні промвиробництво в єврозоні зросло на 1,5% відносно попереднього місяця і на 7,7% в порівнянні з березнем минулого року. Раніше повідомлялося про підвищення цих показників відповідно на 1,3% і 6,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас