Інвестори ігнорують хороші новини і чекають другого "дна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори ігнорують хороші новини і чекають другого "дна"

Казна та Політика
8058
Європейська боргова криза створила ситуацію, в якій інвестори спираються на негативні новини навіть тоді, коли економічні дані, що виходять, говорять про відновлення, йдеться в повідомленні Bank for International Settlements.
"На тлі підвищеної невизначеності учасники ринку сфокусовані на погіршенні умов для фінансових ринків і часто ігнорують позитивні макроекономічні дані", - йдеться в щоквартальному звіті банку.
"Квітневий звіт щодо нових робочих місць у США виявився істотно кращим від прогнозів, але цього ж дня фондовий індекс S&P 500 втратив 1,5%".
Боргова криза 7 червня опустила євро до чотирирічного мінімуму проти долара США, а фінансові ринки втратили понад $4 трлн. У відповідь влада Євросоюзу запустила свій пакет заходів порятунку, що оцінюється в 750 млрд. євро.
"Деяке ослаблення на ринках носило тимчасовий характер, оскільки довіра інвесторів незабаром погіршився на стурбованості можливої взаємодії між борговою кризою і зростанням економіки", - йдеться в звіті банку. "Інвестори в останні тижні поставили під сумнів надійність світового економічного зростання через низку факторів, у тому числі ризику того, що зростання державного боргу може підірвати економічний підйом. Також зростає стурбованість, що фінансова система виявилася крихкішою, ніж вважалося раніше", - заявив Стівен Чекетті, глава валютно-економічного відділу банку.
Світовий банк 9 червня заявив, що деяким країнам регіону загрожує ризик "другого дна", якщо влада Єврозони не зможе впоратися з борговою кризою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас