Міжнародні аудитори перевіряють економіку Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародні аудитори перевіряють економіку Греції

Казна та Політика
264
У Греції розпочали роботу міжнародні аудитори, які повинні перевірити виконання радикальних заходів зі скорочення бюджетного дефіциту країни.
Відправлення до Греції експертів Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду було однією з умов надання пакету допомоги, покликаного не допустити дефолту грецької економіки.
Заходи, схвалені урядом Греції, покликані за три роки зменшити державні витрати на 30 млрд євро, тобто знизити дефіцит бюджету з нинішніх 13,6% до 3% до 2014 року.
Міжнародні аудитори проведуть зустрічі з членами грецького кабінету, іншими чиновниками, а також незалежними експертами.
Останнім часом з'явилися повідомлення про те, що напередодні вступу Греції до зони євро в 2002 році навмисно приховувались дані про реальний стан грецької економіки.
На початку травня Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центробанк прийняли рішення про виділення Греції 110 млрд євро протягом трьох років, але мають намір при цьому пильно стежити за бюджетом країни.
Міністр фінансів Греції Йоргос Папаконстантіну оголосив, що план із оздоровлення економіки виконується з випередженням графіка. За офіційною статистикою, дефіцит грецького бюджету з січня по травень цього року склав 8,9 млрд євро - в порівнянні з 14,6 млрд за аналогічний період минулого року.
За прийнятим урядом Греції планом, до кінця цього року дефіцит бюджету повинен знизитися до 8,1 млрд євро.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас