У ЄС бояться української мафії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС бояться української мафії

Казна та Політика
2287
Європейська ініціатива стабільності (European Stability Initiative) лобіюватиме інтереси України в Євросоюзі на переговорах щодо безвізового режиму. Організація пропонує українцям скористатися досвідом балканських країн у візовому діалозі з ЄС, повідомляє Deutsche Welle.
Європейська ініціатива стабільності вже декілька років виступає адвокатом балканських держав в Євросоюзі з питань лібералізації візового режиму. В даний час міжнародна організація шукає партнерів в Україні, щоб допомогти і офіційному Києву в переговорному процесі з ЄС про скасування віз.
В інтерв'ю DW керівник проекту "Шенгенський білий список" Європейської ініціативи стабільності Олександра Штіглмаєр сказала, що успіх України стосовно безвізового режиму залежить, зокрема, від людей на ключових посадах в Брюсселі. Але сам переговорний процес з Києвом просувається так швидко, як це вирішують уряди країн - членів Євросоюзу. А у них поки немає однозначного рішення з українського візового питання.
Штіглмаєр відзначила, що не всі члени ЄС так песимістично сприймають Україну і все-таки зацікавлені надати країні безвізовий режим. "О боже, кажуть деякі європейські чиновники, це ж нелегальна міграція, організована злочинність. Але Україна має шанс спростувати побоювання і сумніви. Втім, все це буде можливо після реформ", - сказала представниця Європейської ініціативи стабільності.
Вона відзначила, що Україні необхідно в першу чергу удосконалити паспортну систему, поліпшити контроль на кордонах і серйозно підійти до питань нелегальної міграції і боротьби з корупцією. Вирішальну роль відіграють не так політики, як активна позиція Міністерства внутрішніх справ України. "Я думаю, що мине не так багато часу, і Україна буде в Шенгенському білому списку", - переконана Штіглмаєр.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас