Уряд Киргизії пішов на крайні заходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Киргизії пішов на крайні заходи

Казна та Політика
1253
В кінці минулого тижня на півдні Киргизії спалахнули масові безлади, які переросли в збройні сутички між киргизами і узбеками. За даними прес-служби тимчасового уряду країни, вчора вдень кількість загиблих в Ошській і Джалал-Абадській областях досягла 84 осіб, близько 600 отримали вогнепальні поранення.
Заходи з наведення ладу в містах Ош і Джалал-Абад, де в кінці минулого тижня було введено надзвичайний стан, тимчасовий уряд Киргизії в суботу підкріпив декретом про дозвіл міліції і військовим застосовувати бойову зброю на поразку.
Документ, підписаний головою тимчасового уряду Розою Отунбаєвою, дозволив силовикам стріляти як для захисту громадян, так і в цілях самозахисту, а також в разі "затримання осіб, які чинять озброєний опір".
В суботу тимчасовий уряд був змушений визнати, що вже не контролює ситуацію. "Нам потрібне введення військових сил з інших країн. Ми звернулися за допомогою до Росії", - заявила Роза Отунбаєва. "Це внутрішній конфлікт, і поки Росія не бачить умов для участі в його врегулюванні", - відповіла через російські ЗМІ прес-секретар президента РФ Дмитра Медвєдєва Наталія Тімакова. Уряд Киргизії оголосив про часткову мобілізацію з 13 червня.
В результаті погромів в південних областях країни припинилася трансляція регіональних телеканалів. З сьогоднішнього дня, згідно з домовленістю тимчасового уряду і державного агентства зв'язку Киргизії, жителі отримуватимуть новини по SMS. "Така необхідність виникла у зв'язку з відсутністю в населення міста Ош доступу до традиційних ЗМІ і інтернету", - повідомили в прес-службі тимчасового уряду. Позиція МЗС України стосовно подій в Киргизії не оприлюднювалась.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас