Індекс УБ продовжив нестійке зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ продовжив нестійке зростання

Фондовий ринок
146
Завершальна торгівельна сесія тижня в п'ятницю, 11 червня, проходила при переважанні биків. Зростання на європейському ринку акцій було затьмарене лише слабкими даними про динаміку роздрібних продажів у Сполучених Штатах, що спровокувало зниження провідних американських індексів на відкритті.
Проте, оптимістам було потрібно менше півгодини для відновлення утрачених позицій. Швидкому поверненню оптимізму також сприяли дані про зростання упевненості споживачів у США і дані про зростання запасів.
За словами старшого аналітика інтернет-брокера iTrader Павла Ільяшенка, надії на продовження циклу запасів дозволяють вважати, що американській економіці вистачить моментуму для протистояння можливому сповільненню глобальної економіки через скорочення державних витрат в Європі і посилення монетарної політики в поточних епіцентрах відновлення - економіках країн, що розвиваються, і експортоорієнтованих.
Зі зростанням вартості ризикових активів індекс волатильності VIX продовжує зниження, знову роблячи спробу опуститься нижче значення 30. Проте різка негативна реакція учасників ринку на дані про роздрібні продажі, яка торкнулася всіх класів активів, указує на збереження нервозності і невизначеності. Важливі на даний момент рівні опору для євро, нафти і індексу S&P 500 залишаються незайманими, що все ще змушує критично оцінювати стійкість повернення апетитів до ризику.
Після істотного зниження спредів прибутковості іспанських та італійських боргових зобов'язань відносно зобов'язань Німеччини, на європейському борговому ринку запанував відносний спокій. Хоча варто зауважити, що спред на даний момент більш ризикових зобов'язань Іспанії все ще перебуває на високих рівнях. Риторика довкола фінансової реформи в США, пакету Базель III і стрес-тестів європейських банків може принести негативні сюрпризи протягом вихідних, проте вірогідність такого розвитку подій все ж незначна.
Торгівельна сесія на українському фондовому ринку в п'ятницю, 11 червня, була волатильна, індекс УБ чотири рази перетинав нульову позначку за день. Відкриття торгів проходило на позитивній території, далі ринок повторював динаміку сусідніх фондових майданчиків. На закритті торгів індекс УБ закріпився на рівні 1930,91 базисних пунктів, що на 0,12% вище значення рівня закриття вчорашнього дня. Обсяг торгів за день зменшився до 68,4 млн. гривень, з яких 4,8 млн. гривень оборот в секції термінового ринку.
З ліквідних паперів більшість завершили торгівельний день в червоній зоні. Найбільший приріст за день відмічено по STIR, капіталізація якого за день зросла на 11,11%. Лідерами зниження виступають MZVM і YASK з результатом мінус 3,66% і мінус 3,56%. За обсягом торгів лідирують CEEN і UNAF з результатом 7,4 млн. гривень і 7,6 млн. гривень, найбільшу кількість операцій укладено по акціях ALMK і UNAF - 222 і 280 операцій відповідно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас