Інфляція в єврозоні не викликає занепокоєння в ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні не викликає занепокоєння в ЄЦБ

Казна та Політика
282
Інфляція в єврозоні не викликає побоювань, незважаючи на те, що Європейський Центробанк нещодавно трохи підвищив свій прогноз, заявив член ради керівників ЄЦБ Анастасиос Орфанідес, повідомляє Reuters.
Орфанідес додав, що, коли буде завершено створення механізму допомоги проблемним членам Європейського союзу, в ЄЦБ, можливо, не буде необхідності купувати облігації, оскільки ці сегменти ринку покращаться.
"Підвищення прогнозу щодо інфляції пов'язане перш за все із зростанням цін на енергію і інші товари, - сказав Орфанідес, який очолює Центробанк Кіпру. - Воно не відображає побоювання, пов'язані з інфляцією. Насправді інфляція в єврозоні знижується".
Він також підкреслив, що розмови про дефолт Греції засновані на недостатній інформованості. "У розмовах про високу вірогідність дефолту уряду Греції найближчим часом є елемент абсурду", - заявив Орфанідес, коментую результати опитування, опубліковані в Wall Street Journal на минулому тижні. Респонденти оцінили вірогідність дефолту на рівні 73%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас