Експерт: Частку державної власності необхідно знизити до 15-20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Частку державної власності необхідно знизити до 15-20%

Казна та Політика
160
Частку державної власності в українській економіці найближчими роками необхідно зменшити до 15-20%, а не до 25-30%, як передбачено в поданій президентом Віктором Януковичем Програмі економічного розвитку. Про це в статті для "Дзеркала тижня" пише головний науковий співробітник Інституту світової економіки і міжнародних реформ НАН Анатолій Гальчинський.
За словами експерта, він активно підтримує поглиблення приватизаційних процесів в країні. "Держава була і залишається неефективним власником, тому будь-які очікування покращень позбавлені сенсу", - пояснює Гальчинский. У зв'язку з цим експерт відзначає, що частка державної власності з нинішніх 37% повинна знизитися до 15-20%.
Крім того, за словами Гальчинського, в Програмі економічних реформ необхідно відкорегувати темпи зростання цін. Зокрема, необхідно поставити завдання задля досягнення 5-6-процентного бар'єру інфляції не в 2014-му році, а вже в наступному. Без цього, говорить експерт, не з'являться дешеві кредити, на які усі чекають.
Коментуючи Програму економічних реформ в цілому, Гальчинський вважає, що документ потребує суттєвого доопрацювання. При цьому експерт позитивно оцінив те, що Програма була підготовлена в стислі терміни і оголошена публічно. "П'ять попередніх років цього не було, усе робилося за принципом "сьогоднішньої доцільності", - відзначив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас