У січні-травні в Греції знизився дефіцит бюджету і безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У січні-травні в Греції знизився дефіцит бюджету і безробіття

Казна та Політика
303
Рівень бюджетного дефіциту в Греції в січні-травні 2010 року вперше за довгий час пішов вниз. Про це йдеться в прес-релізі міністерства фінансів країни.
За звітний період обсяг бюджетного дефіциту знизився в річному вираженні на 38,8% - до 8,97 млрд. євро проти 14,66 млрд. євро роком раніше. Схвалений, тим часом, Євросоюзом рівень дефіциту республіки на січень-березень поточного року складає 35,1%.
“Досягнення позитивних бюджетних показників за минулі 5 місяців поточного року було зумовлене скороченням витрат казни, і зростанню її доходів, ще до настання наслідків прийнятих в березні і травні заходів додаткової підтримки”, - сказано в повідомленні.
Рівень безробіття країни в березні знизився з 12,1% місяцем раніше до 11,6%, або на 26 тис. осіб. Такі дані навела в своєму огляді Національна статистична служба Греції.
На тлі перших за довгий час позитивних досягнень Прем'єр-міністр Георгіос Папандреу відзначив, що гірший етап економіки республіки вже пройдено і основні ризики залишилися позаду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас