Євросоюз збирається розглянути питання про додаткові санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз збирається розглянути питання про додаткові санкції проти Ірану

Казна та Політика
163
Лідери країн Євросоюзу планують наступного тижня обговорити питання про введення додаткових санкцій стосовно Ірану у зв'язку з його відмовою згорнути роботи зі збагачення урану, в четвер це питання вже обговорили посли країн ЄС, повідомляє в AFP із посиланням на дипломатичні джерела в ЄС.
Рада Безпеки ООН в середу прийняла чергову, четверту за рахунком резолюцію санкції стосовно Ірану. Документ передбачає, зокрема, обмеження на фінансову співпрацю з Ісламською Республікою, у тому числі, операції з іранськими банками і страховими компаніями. Під дію знов введених санкцій підпадають 40 іранських компаній і організацій, у тому числі пов'язані з Корпусом вартових ісламської революції. Резолюція також розширює ембарго ООН на постачання зброї Ірану і закликає ввести режим інспекції вантажів, подібний до того, який діє стосовно КНДР.
"Саміт ЄС (який пройде наступного тижня) покликаний підтримати резолюцію, прийняту ООН Радбезом, а також розглянути деякі питання, які дозволять ввести посилені заходи (стосовно ІРІ) в країнах ЄС", - цитує агентство слова одного з дипломатичних джерел.
Дипломат пояснив, що під "посиленими заходами" маються на увазі нові санкції стосовно Ірану, зокрема, стосовно іранських банків і страхових компаній, а також транспортного сектора. Він відзначив, що прийняття таких санкцій "дуже ймовірне".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас