Скасування ПДВ при зведенні житла дозволить знизити його собівартість до 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування ПДВ при зведенні житла дозволить знизити його собівартість до 10%

Казна та Політика
435
Скасування податку на додану вартість (ПДВ) на будівельні роботи при зведенні житла дозволить скоротити їх собівартість до 10% і в перспективі знизити ціну продаж квартир до 8%, вважають представники українських будівельних компаній.
"Будівельники цілком підтримують таку ініціативу", - повідомив глава Української будівельної асоціації (УБА) Лев Парцхаладзе на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, коментуючи передбачену в проекті Податкового кодексу відповідну норму.
"Собівартість будівництва скоротиться, за нашими прогнозами, до 10%, і оскільки житло стане доступнішим, то збільшиться попит", - відзначив Парцхаладзе.
Віце-президент Будівельної палати України Станіслав Сташевський сказав, що Будпалата, яка об'єднує понад 250 крупних будорганізацій, також підтримує цю норму.
У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко висловив надію, що Податковий кодекс буде прийнятий до кінця поточного року і норма щодо скасування ПДВ набере чинності вже з 1 січня 2011 року.
"Але за нашими попередніми розрахунками, це дозволить зменшити вартість 1 кв. м від 5 до 8% залежно від складності об'єкту, кількості будівельно-монтажних робіт", - додав Ісаєнко.
Представники будорганізацій вважають, що звільнення будробіт від сплати ПДВ при зведенні житла дозволить знизити вартість 1 кв. м до 8%.
"Зниження реально складе 7-8%. Зниження цін торкнеться об'єктів, які лише почнуть будуватися в 2011 році, і ефекту ми досягнемо в кінці 2011-2012 рр. при їх введенні в експлуатацію", - додав Парцхаладзе.
Як повідомлялося, уряд на засіданні 9 червня затвердив проект Податкового кодексу України, в якому передбачається звільнення будівельних робіт при зведенні житла від сплати ПДВ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас