Голова SEC закликає посилити правила електронних торгів на фондовому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова SEC закликає посилити правила електронних торгів на фондовому ринку

Фондовий ринок
176
Волатильність на фондовому ринку в травні і побоювання відносно спекулятивних операцій вимагають нових заходів контролю електронних торговельних систем, заявила голова Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США Мері Шапіро.
За словами Шапіро, розвиток нових форм електронної торгівлі, перш за все, поява комп'ютерних систем, що оперують тисячами операцій на фондовому ринку на секунду, може створити помилкове відчуття ліквідності на ринку і поставити багатьох інвесторів в невигідні умови.
"SEC необхідно з'ясувати, чи слід регулювати швидкість заявок і запитів на фондовому ринку, аби було менше причин вплутуватися в перегони з мікросекундами, яка може підірвати позиції довгострокових інвесторів і функцію ринку із формування капіталу", - наводить The New York Times текст виступу Шапіро.
Комісія вирішила розробити нові механізми після подій 6 травня, коли фондові індекси США втратили за підсумками дня 3-4%, а під час торговельної сесії обвал доходив до 9% через неправильну реєстрацію даних в системі електронних торгів або технічні збої.
Починаючи з п'ятниці, 11 червня, SEC в тестовому режимі запустить систему переривання торгів, яка створена для запобігання подібним стрибкам. Торги найбільш популярними акціями на основних ринках припинятимуться, якщо їх вартість знизиться або підвищиться на 10% протягом 5 хвилин.
Крім того, регулятории вважають, що деякі трейдери отримують несправедливу перевагу внаслідок того, що їх комп'ютери розташовані в тих самих будівлях, що і сервери фондових бірж, що дозволяє мінімізувати затримку при передачі інформації. SEC може зробити додаткові заходи, включаючи заборону на таке розміщення комп'ютерів трейдерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас