Глави банків – членів КБС обговорювали проблеми законодавчого регулювання банківської діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глави банків – членів КБС обговорювали проблеми законодавчого регулювання банківської діяльності

27
У четверг 21 листопада відбулося розширене засідання Голів Правлінь банків – членів Київського Банківського Союзу.
Серед гостей на засіданні був присутній народний депутат України Віктор Пинзеник. У своєму привітальному виступі народний депутат повідомив, що він високої думки про діяльність Київського Банківського Союзу, і виразив готовність співробітничати з КБС.
Присутні банкіри відзначили серйозні досягнення КБС у сфері удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність. Зокрема, високо оцінилили значимість для банківської системии такихих досягнень КБС, як скасування монополіїї СДП «Укрспецюст» на реалізаціюю арештованогоого нерухомогоого майна, скасування постановии Правління НБУ №296 від 27.07.2001 у частині необхідності надання банкамиами інформаціїї про двадцять найбільших кредиторів, скасування Постанови НБУ№375 у частині обов'язкового одержання письмового дозволу НБУ на володіння істотною участю в банку та акціонерами, що станом на 17.01.2001 уже володіли істотною участю.
На засіданні обговорювалися різні законопроекти, подані у Верховну Раду Президентом КБС Леонідом Черновецьким і інтереси, що торкаються банківської системи. Серед них законопроект «Про зброю», «Про економічну амністію», «Про внесення змін і доповнень до деяких законів України» і «Про внесення змін у Закон України «Про поновлення платоспроможності боржника чи визнанні його банкрутом» щодо захисту прав кредиторів.
Крім того, Голови Правлінь обговорили проблеми в діяльності банків, що вимагають законодавчого регулювання. Серед основних задач Київського Банківського Союзу на найближче майбутнє члени КБС відзначили необхідність законодавчого скасування 1%-ого збору в Пенсійний фонд з операцій купівлі-продажу валюти, необхідність виключення поточних і інших не депозитних рахунків з переліку рахунків, по залишках коштів на які нараховуються регулярні збори у Фонд гарантування внесків фізичних осіб, необхідність сприяння прийняттю законів «Про зброю» і «Про третейські суди», як особливо важливих для банківських установ України.
ДОВІДКА:
Київський Банківський Союз був заснований у 1994 році. На даний момент у КБС входить 57 фінансово-кредитних установ з різних регіонів України: Харківського, Дніпропетровського, Донецького, Полтавського, Івано-Франківського, Львівського, Запорізького, Одеського, Севастопольського, Київського. З моменту обрання Президентом Київського Банківського Союзу (грудень 2001р.) народного депутата України Леоніда Черновецького, до складу КБС увійшла 31 фінансово-кредитна установа. Тільки за останні півроку КБС із метою захисту прав і законних інтересів банківських установ ініціювала розгляд у законодавчих, виконавчих і судових органах влади України більш 30 актуальних для учасників фінансового ринку питань. Асоціація також бере активну участь у розробці законопроектів, що впливають на діяльність банківської системи України.
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас