Фондові індекси Азії зросли, Shanghai Composite опустились на 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії зросли, Shanghai Composite опустились на 0,8%

Фондовий ринок
186
Темпи зростання на фондових майданчиках Азійсько-Тихоокеанського регіону (АТР), окрім Китаю, в четвер були максимальними за тиждень завдяки позитивній економічній статистиці з Японії і Австралії.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific додав 1%, піднявшись до 110,88 пунктів.
Японський Nikkei 225 підвищився на 1,1%. Економіка Японії зросла в першому кварталі 2010 року на 5% в перерахунку на річні темпи, свідчать опубліковані в четвер скореговані офіційні дані.
Австралійський S&P/ASX 200 піднявся також на 1,1%. Кількість робочих місць в Австралії збільшилась в травні на 26,9 тис. в порівнянні з квітнем, що перевищило очікування економістів. Рівень безробіття знизився з 5,4% до 5,2%.
Центральний банк Нової Зеландії в четвер підвищив ключову відсоткову ставку вперше за 3 роки - з рекордно низького рівня в 2,5% до 2,75%.
Крім того, ралі в Азії потримали новини із США: американська економіка продовжує стримане зростання, яке спостерігається у всіх регіонах країни, говориться в черговому огляді Федеральної резервної системи (ФРС), опублікованому в середу.
Між тим китайський індекс Shanghai Composite опустився за день на 0,8% услід за акціями девелоперів через побоювання, що уряд країни посилить правила регулювання операцій на ринку нерухомості. Ціни на нерухомість в материковому Китаї підскочили в травні на 12,4%.
Котирування акцій Commonwealth Bank of Australia, найбільшої кредитної установи країни, підвищилися на 1,3%, Westpac Banking Corp, другого за розмірами в країні, - на 2,6%.
Найбільший ритейлер Австралії Woolworths Ltd. збільшив капіталізацію на 1%, а оператор телефонного зв'язку Telstra - на 1%.
На тлі підвищення цін на нафту і метали зросли курси акцій добувних компаній: папери найбільшого гірничодобувного концерну світу ВНР Billiton подорожчали на 1,4%, японської нафтової компанії Inpex Corp. - на 3,9%%.
Ціна паперів південнокорейського банку Woori Finance Holdings впала майже на 3% на повідомленнях про те, що фінрегулятор країни почав розслідування відносно одного з підрозділів фінгрупи - Kyongnam Bank.
Акції найбільшого китайського девелопера Chian Vanke подешевшали на 2,1% на торгах в Шеньчжені.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас