Місія МВФ почне роботу в Україні 21 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місія МВФ почне роботу в Україні 21 червня

Казна та Політика
202
Мисія Міжнародного валютного фонду (МВФ) почне роботу в Україні 21 червня, повідомляє представництво Фонду із посиланням на постійного представника МВФ в Україні Макса Альєра.
"9 червня в Києві відбулися зустрічі групи експертів МВФ у складі Поула Томсена, заступника директора Європейського департаменту МВФ, і Таноса Арванітіса, керівника місії МВФ в Україні, з президентом Януковичем, прем'єр-міністром Азаровим та іншими вищими посадовими особами. В центрі дискусій були питання фіскальної політики, яку необхідно проводити для досягнення планових фіскальних показників на 2010 рік, і стабільного забезпечення тенденції до зниження боргу, а також структурних реформ, зокрема, що стосуються фінансового і енергетичного сектора, необхідних для слідування України шляхом стабільності й економічного зростання. Була досягнута домовленість про те, що з 21 червня в Києві почне свою роботу місія МВФ, яка продовжить обговорення цих питань", - сказав Альєр.
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд в рамках програми stand-by. За нею було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Виділення четвертого траншу у розмірі $3,8 млрд було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня 2009 року, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
Новий уряд України розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд в рамках нової програми співпраці. За державним бюджетом України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас