Меркель вимагає покласти край суперечкам навколо програми економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель вимагає покласти край суперечкам навколо програми економії

Казна та Політика
299
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила на захист прийнятої урядом програми економії у 80 млрд євро, назвавши її збалансованою і правильною, і закликала партії, що входять до правляч коаліції, покласти край суперечкам довкола неї, повідомляє інтернет-видання журналу Spiegel.
Необхідно втілити цю програму в життя, заявила вона увечері в середу, 9 червня, на засіданні економічної ради ХДС в Берліні, попередивши, що інакше громадяни втратять довіру до політики. Меркель підкреслила, що схвалена урядом ФРН програма передбачає не лише заходи з економії, але й інвестиції в майбутнє, тому, наприклад, асигнування на освіту не зменшуватимуться.
Канцлер назвала "абсолютно неприйнятним" той факт, що бюджет Німеччини на чверть складається з боргів. Одночасно вона визнала, що схвалені урядом заходи дуже болісні.
Президент Німецького федерального банку (Bundesbank) Аксель Вебер назвав узятий урядом курс неминучим і безальтернативним і закликав до подальших заходів з економії. Виступаючи на засіданні економічної ради ХДС в Берліні, він вказав, що борги - це бомба сповільненої, але руйнівної дії, яка лякає громадян.
Як повідомляє агентство dpa, Аксель Вебер нагадав, що в даний час держборг ФРН складає більше одного трильйона євро, а це - 73 відсотки від об'єму ВВП. Найближчим часом борг може збільшитися до 80 відсотків, і це - навіть без врахування того, що державі, можливо, колись доведеться розплачуватися за свою багатомільярдну програму порятунку банків, що виявилися під загрозою банкрутства.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас