Пол Волкер: Проект фінансової реформи США стане прикладом для інших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пол Волкер: Проект фінансової реформи США стане прикладом для інших країн

Казна та Політика
344
Існує хороший шанс, що американський проект фінансової реформи буде прийнятий в "розумному вигляді", заявив радник Білого дому з економічних питань Пол Волкер, додавши, що законопроект може стати основою для міжнародної координації зусиль з погодження законодавства окремих країн в цій сфері.
Сенатська версія законопроекту включає так зване "правило Волкера", покликане приборкати ризиковані практики банків". "Необхідно, проте, виявити обережність, аби не допустити змін, які можуть знизити ефективність діяльності банківської системи, - зазначив Волкер. - Це бій. Тут не можна допустити помилки".
"Я думаю, що якщо ми зможемо добитися того, аби цей законопроект був ухвалений в розумній формі - а перспектива цього вельми реальна - ми станемо прикладом для інших великих країн", - розповів колишній голова Федеральної резервної системи США.
Волкер висловив сподівання, що нові закони про регулювання фінансових ринків інших країн будуть побудовані на основі американського проекту, що послужить основою для подальшого прогресу у сфері контролю за ризиками і недопущення повторення світової фінансової кризи.
Американський Сенат наприкінці травня затвердив реформу фінансового регулювання. Тепер її належить погодити з документом, прийнятим в грудні минулого року Палатою представників Конгресу США. Передбачається, що президент США Барак Обама підпише закон до дня незалежності країни, який святкується 4 липня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас