Європейський Союз чекає реформ Тігіпка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський Союз чекає реформ Тігіпка

Казна та Політика
1009
На сьогоднішній зустрічі з комісаром ЄС з питань бюджету і фінансового планування Янушем Левандовськи віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що інтеграція в європейські структури залишається найважливішим вектором для України.
"Цей курс відбитий в законі про основи внутрішньої і зовнішньої політики України. Ці плани для нас абсолютно конкретні, ми знаємо, що нам потрібно робити", - сказав Тігіпко.
Під час зустрічі була представлена збірка документів "Україна - Європейський союз", в якій опубліковані всі договори між Україною і ЄС з 1991 по 2009 роки. Януш Левандовськи відзначив важливість виходу збірки, виданої за ініціативою секретаріату українського уряду, але зазначив, що в ній представлені документи вже минулого часу. "Дуже скоро з'являться нові документи, оскільки Україні і Євросоюзу належить розвивати співпрацю і разом відповідати на виклики часу", - сказав він.
Протягом останніх трьох місяців економічний блок уряду під керівництвом Сергія Тігіпка розробив низку законопроектів із співпраці з Європейським Союзом. Направлені на реформування українського економічного законодавства, ці проекти покликані зміцнити співпрацю України з європейськими структурами і наблизити її до створення зони вільної торгівлі з ЄС.
Так, за сприяння фахівців Світового банку і Єврокомісії урядом був розроблений новий Закон про здійснення державних закупівель, направлений на реформування цієї сфери за європейськими стандартами і боротьбу з її корумпованістю. Також були створені законопроекти про реформування газового ринку, технічне регулювання і фітосанітарний контроль.
Під час виступу у Верховній раді 4 червня Сергій Тігіпко відзначив, що при збереженні таких темпів реформування законодавства, Україна вже до кінця року отримає можливість підписати з ЄС угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас