Голова правління Укрсоцбанку вважає доцільною націоналізацію банку "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова правління Укрсоцбанку вважає доцільною націоналізацію банку "Надра"

Казна та Політика
917
Голова правління Укрсоцбанку (Київ) Борис Тимонькін вважає доцільним націоналізацію банку "Надра" (Київ).
"Валентина Жуковська (тимчасовий адміністратор банку) виконала неймовірну роботу в "Надрах", і цей банк сьогодні є кращим майданчиком для державних грошей", - сказав Тимонькін на інтернет-конференції в Києві в четвер.
Як повідомлялося, в травні поточного року співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ заявив, що може стати інвестором банку "Надра" і вже в травні-червні 2010 року готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних основах з державою.
Банк веде переговори з інвесторами з метою отримання бюджетної капіталізації, можливої за рішенням експертно-аналітичної ради з питань участі держави в капіталізації банків після завершення повномасштабної реструктуризації зовнішнього боргу фінустанови.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. З лютого 2009 року в банку працює тимчасова адміністрація Нацбанку: її повноваження продовжені до лютого 2011 року. За даними НБУ, на 1 квітня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (25,08 млрд грн., або 2,9% від загального обсягу за системою банків) серед 175 діючих фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас