НКРЕ оштрафувала "Київгаз" на 85 тис. гривень за порушення ліцензійних умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ оштрафувала "Київгаз" на 85 тис. гривень за порушення ліцензійних умов

Енергетика
172
Національна комісія регулювання електроенергетики оштрафувала на 85 тис. гривень газопостачальну компанію "Київгаз" за порушення ліцензійних умов. Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні.
Комісія оштрафувала компанію за порушення ліцензії в частині надання достовірної інформації щодо господарської діяльності, а також в частині дотримання нормативу розподілу коштів, які надходять на рахунки компанії.
Як встановила НКРЕ, кошти, які надходять від населення як плата за газ, перераховувалися на поточні рахунки замість рахунків із спеціальним режимом використання.
За даними комісії, "Київгаз" також порушив постанову Кабінету Міністрів №247, згідно з яким кошти від реалізації газу мають надходити на відповідні рахунки Державного Ощадного банку або "Укргазбанку", тоді як фактично кошти перераховувалися в банк "Хрещатик".
Також комісія застосувала фінансові санкції до газопостачальної компанії в частині невиконання фінансових зобов'язань перед компаніями "Газ України" і "Укртрансгаз" за отриманий газ.
За даними регулятора, сумарно борг компанії перед "Газом України" за 2009-2010 роки складає близько 65 млн. гривень, а перед "Укртрансгазом" - близько 17,5 млн. гривень.
Зі своїм протокольним рішенням НКРЕ вирішила звернутися до уряду стосовно ігнорування компанією постанови Кабміну №247, а також проінформувати уряд щодо можливого вимушеного анулювання ліцензії "Київгазу".
Крім того, як відзначив під час засідання член НКРЕ Юрій Андрійчук, у випадку якщо компанія не почне вживати заходів з усунення виявлених порушень в найближчий тиждень, комісія має намір звернутися з відповідним запитом в Генеральна прокуратуру і Службу безпеки України.
Як повідомлялося, 2009 рік "Київгаз" закінчив з чистим прибутком 1,503 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 48,52%, або на 266,652 млн. гривень до 815,172 млн. гривень в порівнянні з 2008 роком.
5,46% акцій "Київгазу" належать компанії "Техрілат" (Київ), 28,455% - Головному управлінню комунальної власності Київміськадміністрації, 60%+1 акція - компанії "Київенергохолдинг".
Київрада володіє 61% акцій "Київенергохолдингу".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас