Італійці затягнуть пояси - в країні вводиться режим суворої економії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці затягнуть пояси - в країні вводиться режим суворої економії

Казна та Політика
1793
Італія, як Греція, Іспанія і Португалія, прийняла лінію суворої економії - уряд країни запропонував поправки до бюджету на 2011-2012 роки, що передбачають скорочення бюджетних витрат на 25 млрд євро, повідомляють інформагентства.
На думку італійського уряду, це має дати зниження дефіциту бюджету країни, одного з найвищих в ЄС, з нинішніх 5% до 2,7%.
Передбачаються, зокрема, значні скорочення фінансування держсектора. На три роки "заморожені" зарплати держслужбовців, у тому числі лікарів, вчителів, пожежників, суддів і прокурорів тощо. За приблизними підрахунками, це допоможе заощадити понад 6 млрд євро.
Знижуються на 10% і заробітки політиків, проте це стосується лише доходів, що перевищують 100 тис. євро на рік. Скорочення найбільше зачепили заклади культури - у розпорядженні міністерства культури буде виділено на 50% менше коштів, ніж передбачалося в первинному бюджеті. Значно скорочується і фінансування місцевих адміністрацій.
Деякі сектори, проте, вдалося "врятувати". Так, міністр охорони здоров'я Ферруччо Фаціо запевнив, що заходи економії не торкнуться надання допомоги пацієнтам з такими тяжкими захворюваннями, як рак. Уряд також вважає своєю заслугою те, що, на відміну від багатьох інших країн, удалося уникнути підвищення податків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас