Біржі Європи закрилися в плюсі на даних щодо КНР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржі Європи закрилися в плюсі на даних щодо КНР

Фондовий ринок
136
Провідні європейські фондові індикатори підвищилися за підсумками торгів у середу на тлі повідомлень Reuters про значне зростання експорту з КНР в травні, що вселило в інвесторів оптимізм стосовно перспектив відновлення світової економіки.
Британський індекс FTSE 100 піднявся на 1,15% до 5 085,86 пункту, німецький DAX 30 - на 1,98% до 5 984,75, французький CAC 40 - на 1,96% до 3 446,77.
"Найважливішою рушійною силою зростання залишається Китай, - прокоментував агентству Bloomberg перебіг торгів керівник фондами Meeschaert Asset Management Гийом Шалуан. - Оані, що з'явилися, стали додатковим позитивом для фондового ринку. Інвестори чекають публікації "бежевої книги".
Експорт з Китаю в травні поточного року в порівнянні з аналогічним торішнім періодом зріс на 50%, що значно краще від чекання, повідомило Reuters із посиланням на неназвані джерела.
Підтримку європейським торгівельним майданчикам надали і коментарі глави Федеральної резервної системи США Бена Бернанке. Він, зокрема, заявив, що регулятор продовжить робити все необхідне для підтримки фінансової стабільності і економічного зростання. ФРС раніше погодила рішення про відновлення валютних свопів з Європейським центральним банком для заборони кризи суверенних боргів у Європі.
"Наша безперервна міжнародна співпраця - важливий сигнал для світових фінансових ринків, з якого виходить, що ми зробимо необхідні заходи для забезпечення стабільності і продовження відновлення економіки", - вказав Бернанке.
Інвестори чекають і інших важливих новин від ФРС. Регулятор в середу, вже після закриття торгів у Європі, опублікує звіт про поточний економічний стан в США (так звана "Бежева книга"), який випускається вісім разів на рік, готується банками Федрезерву і містить інформацію по округах ФРС і галузях економіки.
Тим часом європейські лідери продовжують наполягати на посиленні правил регулювання фінансового ринку для запобігання спекуляціям. Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі в середу звернулися до голови Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу із закликом ввести заборону на кредитні дефолтні свопи (CDS) і короткі продажі держоблігацій країн єврозони.
Раніше Німеччина і Греція вже ввели заборону на продажі без покриття і спекуляції на ринку CDS. Грецький біржовий регулятор - Комісія з фондового ринку - заборонила в кінці квітня короткі продажі цінних паперів на два місяці (до 28 червня) на тлі обвалу Афінської біржі. У ФРН подібна міра набрала чинності 2 червня, термін її дії - до 31 березня 2011 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас