Фондовий ринок: Підсумки дня: помірне зростання в очікуванні важливої статистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок: Підсумки дня: помірне зростання в очікуванні важливої статистики

Фондовий ринок
256
Торги на російському фондовому ринку завершилися зростанням основних індикаторів. Індекс ММВБ збільшився на 1,05% - до 1 315,13 пунктів, індекс РТС піднявся на 1,44% до 1 334,55 пунктів.
На ММВБ котирування акцій "Сургутнефтегаза" і Сбербанку зросли на 1,3%, "Роснефти" - на 0,5%. Акції "Полюс Золото" подешевшали на 1%.
"Сьогодні торги на російських майданчиках відкрилися зростанням котирувань, чому сприяло позитивне новинне тло, - розповідає начальник аналітичного відділу компанії NetTrader.ru Богдан Зварич. - Російський ринок підтримав зростання цін на енергоносії, а також торги, що завершилися "в плюсі", в США". Увечері у вівторок глава ФРС Бен Бернанке сказав, що боргова криза Європи навряд чи зробить сильний вплив на американський фінансовий ринок, а відновлення найбільшої економіки світу продовжиться. Це спричинило зростання американських фондових індексів.
Аналітик УК "Альфа Капітал" Дмитро Чернядьєв вказує також на позитивні новини з Китаю: за неофіційними даними, експорт в квітні виріс практично на 50% в річному вираженні, а обсяги кредитування зросли сильніше, ніж очікувалося.
"Після вранішнього зростання ринок перейшов в бічний рух, в якому і провів весь залишок дня, - продовжує Зварич. - Можливо, напередодні важливих макроекономічних даних, що публікуються в кінці тижня, гравці беруть паузу, відкладаючи ухвалення рішень з перегляду портфелів на вечір п'ятниці". Тоді вийде статистика із роздрібних продажів та індексі настроїв споживачів університету Мічигану.
Начальник управління інформаційної і аналітичної підтримки Бінбанку Михайло Гонопольський також чекає, що основні події на зарубіжних ринках розгортатимуться наприкінці тижня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас