Індекс УБ наблизився до рівня супротиву - 1900 пунктів... — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс УБ наблизився до рівня супротиву - 1900 пунктів...

Фондовий ринок
141
Під час вчорашньої торговельної сесії основні фондові індекси США змогли відштовхнутися від найближчих рівнів підтримки, налаштувавши інвесторів на оптимістичний лад. "На новинному фронті продовжили домінувати вислови Бена Бернанке про те, що європейська боргова криза не ослабить темп відновлення американської економіки", - говорить старший аналітик інтернет-брокера iTrader Павло Ільяшенко.
Під час азійської торговельної сесії агентство Reuters несподівано повідомило, що за підсумками попереднього місяця експорт Китаю виріс більше очікуваного, що миттєво додало сил сировинним товарам, основна частка негативу з яких припадає на побоювання уповільнення економіки Піднебесної. При цьому, офіційні дані будуть опубліковані в четвер, 10 червня. Друга позитивна новина з Китаю стосується прогнозів обсягу коштів, на залучення яких розраховують експерти на очікуваному IPO Сільськогосподарського Банку КНР. Проте зараз не визначений навіть ціновий діапазон планованого розміщення.
В результаті, індекс S&P 500 розігрує сценарій подвійного дна, що обіцяє продовження зростання апетитів до ризику в найближчій перспективі. Проте слід пам'ятати, що скупчення рівнів опору і нестабільність новинного потоку можуть обірвати висхідну тенденцію у будь-який момент.
Аукціон із розміщення боргових зобов'язань Португалії змусив задуматися про реальність майбутнього задіювання механізму залучення коштів к рамках європейського стабілізаційного плану, не дивлячись на заперечення подібних планів португальськими офіційними особами. Так, прибутковість по 10-річних зобов'язаннях склала 5,225%, що вище 4,532%, зафіксованих на аналогічному аукціоні 12 травня. Проте європейській валюті удалося здолати рівень 1,2, також, не дивлячись на плани із розширення заборон на короткі продажі, тепер уже фактично на боргові ринки всіх країн-учасниць Єврозони.
На українському фондовому ринку в середу, 9 червня, переважали позитивні настрої, чому сприяла позитивна динаміка на сусідніх торговельних майданчиках. Відкриття ринку проходило з гепом вгору, далі торги продовжувалися з приростом котирувань до завершення сесії. На закритті сесії значення індексу УБ склало 1898,00 базисних пунктів, що на 2,70% вище за рівень закриття попереднього торговельного дня. Обсяг торгів за день зменшився до 89,8 млн. гривень, з яких 9,7 млн. гривень обіг в секції термінового ринку.
Зростання за день показали всі ліквідні папери окрім AVDK, яка втратила 1,37%, що свідчить про сумнів учасників торгів у виплаті дивідендів даним емітентом. У лідерах зростання акції KVBZ і MMKI, які за день додали 6,14% і 12,5% відповідно. Динаміку гірше за ринок показали AZST і DNEN, які додали 1,02% і 1,1% відповідно. За обсягом торгів і кількістю операцій лідирують AVDK і UNAF з результатом 12 млн. гривень і 12,6 млн. гривень, і 528 і 379 укладеними операціями.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас