Янукович обіцяє МВФ дефіцит держбюджету-2010 нижчим за затверджені 5,6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович обіцяє МВФ дефіцит держбюджету-2010 нижчим за затверджені 5,6%

Казна та Політика
237
Дефіцит державного бюджету в 2010 р. буде нижчим за затверджені законом про держбюджет 5,6%. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на зустрічі із заступником директора Європейського департаменту МВФ Полом Томсеном та керівником місії МВФ в Україні Атанасісом Арванітісом, повідомляє прес-служба глави держави.
"Згідно з динамікою бюджету, яку ми відчуваємо, ми впевнені, що дефіцит буде меншим", - наголосив, зокрема, Президент.
Він відзначив також, що останнім часом спостерігається зростання ВВП, рівня промислового виробництва тощо. "Доходи бюджету за п'ять місяців збільшилися на 8,8%", - констатував Янукович.
За його словами, цій позитивній тенденції сприяла жорстка економія фінансових ресурсів і їх ефективне використання. "Здійснюються постійні заходи щодо підвищення доходів бюджету і скорочення витрат на утримання державних установ", - сказав Президент.
Він відзначив, що апарат Адміністрації Президента було скорочено на 20%, зауваживши: "Така ж робота проводиться й в інших установах. Її буде завершено у першому півріччі".
Президент додав також, що до 10 липня ц.р. ВР ухвалить Бюджетний кодекс. Крім того буде прийнято кілька законів, що врегульовуватимуть роботу Національного банку України. Найближчим часом Янукович підпише вже ухвалений парламентом закон про державні закупівлі.
Говорячи про заплановану зустріч представників МВФ з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, Президент зазначив, що керівник уряду готовий розповісти про плани держави до кінця 2010 р. "Головне, що позитивна динаміка у фінансовій сфері, безумовно, сприятиме виконанню зобов'язань України перед МВФ", - наголосив Янукович.
Він запевнив гостей, що у разі надання МВФ коштів для України вони не будуть використані на зменшення дефіциту бюджету. "Ми не плануємо використовувати кошти МВФ для фінансування бюджету України. Вони будуть спрямовані на стабілізацію фінансової ситуації в Україні. Це - важливо, бо сталість фінансової ситуації дає можливість для розвитку економіки та виробництва", - підкреслив Президент.
У свою чергу Томсен відзначив, що пожвавлення економіки та збільшення доходів бюджету України - хороший знак.
Відзначимо, Янукович також заявив, що остаточний фінансовий план НАК "Нафтогаз України" буде прийнятий у червні ц.р. Президент також висловив переконання, що після цього НАК зможе почати погашати борги. "Я вважаю, що вже цього року ми почнемо розраховуватися з кредиторами", - наголосив Янукович.
Він підкреслив, що на сьогодні економіка підприємства збалансована, і воно самостійно розраховується з ВАТ "Газпром" за спожитий газ, не беручи для цього чергових кредитів.
Нагадаємо, сьогодні заступник директора Європейського департаменту МВФ Пол Томсен і керівник місії МВФ в Україні Танос Арванітіс приїхали до Києва для обговорення української економічної політики і нової програми співпраці з Україною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас