Німеччина купила другий диск із краденими даними про податкових неплатників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина купила другий диск із краденими даними про податкових неплатників

Казна та Політика
1005
Уряд німецької землі Нижня Саксонія спільно з федеральним урядом придбали у анонімного продавця диск з краденими даними про німецьких податкових ухильників, що зберігають свої заощадження в швейцарських банках, повідомляє Spiegel.
За інформацією з Міністерства фінансів ФРН, диск містить близько 20 тис. файлів, у тому числі імена вкладників, адреси, стан банківських рахунків і внутрішньобанківську інформацію. Завдяки цій покупці фіскальні органи розраховують повернути до бюджету мільйони євро.
Зазначається, що раніше анонімний продавець запропонував купити цей диск владі землі Баден-Вюртемберг, проте ті відповіли відмовою, при цьому особливо активно проти операції виступали члени фракції ВДП в місцевому ландтазі на чолі з Гансом-Ульріхом Рюльке. Пізніше з'явилася інформація, поки що так і не знайшла підтвердження, що ім'я самого Рюльке фігурувало в списку податкових ухильників.
Попри відмову Бадена-Вюртемберга, федеральний уряд заявив про те, що все одно придбає диск, проте для цього за німецькими законами Міністерству фінансів було необхідно заручитися згодою якоїсь із федеральних земель. У результаті нею стала Нижня Саксонія. За одними даними, диск містить інформацію про 600 неплатників, за іншою - про 1 400 податкових ухильників.
На початку року влада ФРН вже придбала в анонімного продавця за 2,5 млн євро диск з краденими даними про німецьких неплатників, що зберігають заощадження в банку Credit Suisse. Це призвело до загострення германо-швейцарских відносин: представники Швейцарії заявили, що ФРН порушує закон, купуючи крадене.
Тим не менше сторонам удалося домовитися. У березні 2010 року між ФРН і Швейцарією було укладено договір про переслідування німецьких податкових ухильників. Договір передбачає обмін інформацією, крім того, Швейцарія зобов'язалася внести низку змін до свого законодавства з метою полегшити переслідування неплатників податків.
При цьому, проте, угода діє лише стосовно нових випадків заховання німецькими податковими ухильниками грошей в швейцарських банках. На багатомільярдні суми, розміщені німецькими неплатниками в Швейцарії в попередні десятиліття, дія договору не поширюється. Не дивлячись на це, після покупки німецькими властями дисків з банківськими даними більше 10 тис. податкових ухильників з'явилися з повинними.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас