Путін зізнався у довірі до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін зізнався у довірі до євро

Валюта
6119
Росія вірить в євро як резервну валюту, а кризу в єврозоні розглядає як тимчасову. Про це в інтерв'ю французьким журналістам заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін. Його слова передає AFP.
За словами російського прем'єра, Європа зробила правильні кроки для того, щоб впоратись із економічною кризою. "Так, є якісь труднощі. Вони, упевнений, мають тимчасовий характер. Так, знадобиться, звичайно, Європейському центральному банку друкувати додатково трішки банкнот, тому що інакше не може бути, якщо Європейський центральний банк оголосив про те, що він готовий скуповувати держзобов'язання", - наводить слова Путіна "Інтерфакс".
Росія тримає велику частину своїх золотовалютних резервів саме в доларах і євро. При цьому резерви РФ є одними з найбільших в світі. Отже, відмова від частини вкладень в євро з боку Росії могла б значно знизити курс єдиної валюти.
Зараз курс євро на світовому ринку знаходиться ниже за рівень у 1,2 долара, на рівні чотирилітнього мінімуму. Вартість європейської валюти падає майже постійно вже декілька місяців. Основною причиною обвалу євро є боргова криза в єврозоні, в першу чергу, в Греції, а також в декількох інших країнах, наприклад, в Португалії та Іспанії.
Уряд ЄС для протидії борговій кризі прийняв рішення про формування загального стабілізаційного фонду в 750 мільярдів євро. Ці кошти будуть зарезервовані для допомоги державам, що постраждали від кризи.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас