Тігіпко: Уряд у середу проведе переговори із представниками МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд у середу проведе переговори із представниками МВФ

Казна та Політика
230
Один із керівників Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибув до України, повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, не уточнивши прізвище делегата.
"Сьогодні у нас відбудеться перша зустріч разом із прем'єр-міністром. Обговорюватимуться два питання: програма модернізації економіки, яку запропонував президент, і обговорюватимемо нашу співпрацю із МВФ", - сказав він журналістам після закінчення засідання уряду в середу.
Тігіпко знов зазначив, що він упевнений в досягненні нових домовленостей із МВФ.
"Практично вся текстова частина програми (співпраці) погоджена. Зараз ми ведемо переговори лише відносно тих розрахунків, які здійснюються разом із МВФ", - сказав він.
Раніше агентству "Інтерфакс-Україна" в представництві МВФ повідомили, що 9 червня до України прибудуть заступник директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Пол Томсен (Poul Thomsen) і керівник місії МВФ Танос Арванітіс (Thanos Arvanitis).
Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі близько $17 млрд в рамках програми stand-by. За нею було виділено три транші на загальну суму майже $11 млрд. Виділення четвертого траншу $3,8 млрд було заплановане на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми. Місія фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
Уряд України на чолі з Миколою Азаровим розраховує отримати від МВФ протягом найближчих двох з половиною років $19-20 млрд в рамках нової програми співпраці. Згідно із державним бюджетом України, в 2010 році на пряме фінансування бюджету планується залучити від МВФ $2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас