Кабмін затвердив проект закону про Податковий кодекс України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив проект закону про Податковий кодекс України

Казна та Політика
1919
Кабмін затвердив проект закону про Податковий кодекс України. Про це на брифінгу заявив міністр фінансів України Федір Ярошенко.
Міністр наголосив, що прийняття Податкового кодексу створить правову основу для проведення податкової реформи. Він також додав, що проект Податкового кодексу забезпечує баланс інтересів держави і бізнесу. В законопроекті, зокрема, за словами міністра, передбачається впорядкування нормативної бази, стабільність податкового законодавства, стимулювання ділової активності та розвиток економіки, протидія тіньовій економіці і розширення бази оподаткування за рахунок удосконалення адміністрування податків і збільшення фінансового ресурсу зведеного бюджету України.
"Зміни будуть запроваджені, зокрема, по таких основних бюджетоутворюючих податках, як податок на прибуток, ПДВ, актив. В оподаткуванні податком на прибуток пропонується зниження ставки, спрощення визначення об'єкту оподаткування за рахунок скорочення розбіжностей між податковим та бухгалтерським обліком і запровадження прискореної амортизації", - заявив Ф.Ярошенко.
З метою запобігання ухиленню від сплати податку, за його словами , в законопроекті пропонується запровадити збільшення доходів в 1,15 разів по операціях з нерезидентами держав і обмеження віднесення на витрати процентних платежів по боргових вимогах. В оподаткуванні ПДВ пропонується встановлення різних термінів відшкодування ПДВ. 2 звітних періоди на експорті товарів, інвестиційних витратах і сезонній діяльності і 12 звітних періодів на інші види операцій. Це, на думку міністра, сприятиме першочерговому відшкодуванню ПДВ експортерам та платникам, які здійснюють інвестиційні проекти.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас