Мінфін США: Держборг США зросте до 13,6 трлн дол. до кінця 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США: Держборг США зросте до 13,6 трлн дол. до кінця 2010 р.

Казна та Політика
431
Державний борг США зросте до 13,6 трлн дол. до кінця цього року і досягне суми приблизно в 19,6 трлн дол. до 2015 р., йдеться в доповіді Міністерства фінансів США, представленій конгресу, передає Reuters. Факт передачі конгресменам увечері 4 червня звіту, в якому йдеться про зростання співвідношення держборгу до ВВП країни з 93% цього року до 102% в 2015 р., особливо не афішувався.
"Радники президента в питаннях економіки говорять, що зростання ВВП на 1% передбачає появу 1 млн робочих місць, і цей самий відсоток, на думку експертів, втрачається через важкий тягар боргу на нашій економіці", - зазначає представник партії республіканців Дейв Кемп, який опублікував звіт.
Посилаючись на нещодавні дослідження, представлені професором університету штату Меріленд Карменом Райнхартом і створення двопартійної податкової комісії, яка дозволить уряду Президента Барака Обами скоротити дефіцит бюджету, що говорять про необхідність, чиновник пояснив, що борг, який перевищує 90% ВВП, є серйозною завадою для економічного зростання.
Держборг США зростає через нещодавню економічну кризу, витрати коштів на запобігання обвалу на Уолл-стріт, воєн в Афганістані і Іраку і заходи економічного стимулювання. Загальний борг США включає витрати на систему соціального страхування пенсіонерів і інші урядові програми. Розміри боргових зобов'язань перед іноземними державами, зокрема Китаєм, разом з іншими споживачами боргових розписок і пенсійними фондами підніметься до 9,1 трлн дол. цього року з 7,5 трлн дол. торік.
До 2015 р. чистий держборг зросте до 14 трлн дол., тобто до 73% ВВП, йдеться в звіті Міністерства фінансів США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас