МВФ: Ризики для економіки значно зросли, можливості підтримки знизилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Ризики для економіки значно зросли, можливості підтримки знизилися

673
Ризики для світової економіки значно зросли, і головним з цих ризиків є вразливість бюджетної політики багатьох розвинених країн, вважає заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Наоукі Шинохара.
"Основну стурбованість викликає те, що можливості для подальшої підтримки за рахунок (монетарної – ред.) політики стали значно більш обмеженими, а у деяких випадках вже вичерпані", - сказав він, згідно тексту його виступу в Сінгапурі, розміщеному на сайті МВФ.
На його думку, перспективи світової економіки залишаються невизначеними. Розвиток ситуації на фінансових ринках створює для неї значні ризики, оскільки може призвести до зростання процентних ставок, погіршення балансів банків, умов для кредитування, перетікання капіталу.
Особливу заклопотаність Н.Шинохара викликає здатність банківського сектора вистояти в умовах "шоків фондування". Ризики в цій сфері підвищуються через сумніви учасників ринку в здатності уряду здійснити заходи щодо зміни своєї політики.
За словами Н.Шинохари, в світі має місце "різношвидкісне" пожвавлення, коли темпи зростання сильно розрізняються навіть усередині окремих регіонів.
Нещодавні події в Європі, сказав він, нагадали про крихкість пожвавлення і про те, що кризовий відрізок ще не пройдено.
В розвинених країнах пожвавлення залишається "пригніченим", а ось зростання в Азії йде випереджаючими темпами, сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас