Фондовий ринок. Підсумки дня: новини із США не дали котируванням російських акцій зрости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок. Підсумки дня: новини із США не дали котируванням російських акцій зрости

Фондовий ринок
149
Торги на російському фондовому ринку завершилися зниженням основних біржових індикаторів. Індекс ММВБ знизився на 1,56% до 1 301,41 пункту, індекс РТС - на 1,88% до 1 315,61. Котирування більшості паперів показали падіння. На ММВБ акції "Газпрому" подешевшали на 2,01%, Сбербанку - на 0,27%, ВТБ - на 3,83%, "Лукойлу" - на 1,24%, "Роснафти" - на 3,94%.
Падіння на російському фондовому ринку було викликане зниженням котирувань акцій на західних майданчиках. "Заява прем'єр-міністра Угорщини про важку ситуацію з дефіцитом бюджету, а також порушення розслідування стосовно американського банку Goldman Sachs спровокували чергову хвилю зниження котирувань на фондових ринках", - розповідає начальник відділу пайових інвестиційних фондів УК "Райффайзен Капітал" Костянтин Кирпичов.
На європейських ринках також панувала негативна динаміка. "Котирування на фондових біржах Європи знизилися, це також формує негативний фон. Перед очима інвесторів графік платежів Іспанії, за яким має бути виплачено 31,5 млрд євро вже в липні, тому найближчим часом проблеми Іспанії розглядатимуться "під мікроскопом", - пояснює заступник генерального директора з інвестиційного аналізу ІК "Церіх Кепітал Менеджмент" Андрій Верніков.
Втім, відкриття ринків супроводжувалося зростанням, завдяки, зокрема, динаміці цін на сировинному ринку. "Відновлення азіатських фондових майданчиків, ф'ючерсів на американські фондові індекси, а також вартості нафти і металів з ранку дозволило нашим ринкам відкритися в плюсі", - пояснює аналітик компанії "Атон" Олена Кожухова. Проте, за її словами, протягом дня динаміка стала негативною, чому сприяла загальна невпевненість інвесторів, а також зниження американських фондових ринків на відкритті торгів.
Аналітики вважають, що різкі коливання на ринку можуть продовжитися. "Подібні новини можуть розбурхувати ринки ще впродовж найближчих одного-трьох місяців, на тлі чого збережеться висока волатильність. За нашими прогнозами, індекс ММВБ продовжить рух в діапазоні 1 250-1 400 пунктів", - вважає Костянтин Кирпичов.
В короткостроковій перспективі динаміка цін на фондовому ринку залежатиме від американської статистики. "Завтра в США о 18:00 буде опублікована динаміка оптових запасів за квітень. Середні прогнози аналітиків говорять про можливість збільшення показника на 0,5%, тоді як періодом раніше запаси зросли на 0,4%", - пояснює Олена Кожухова.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас