Експерти: Євро навряд чи "протягне" до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Євро навряд чи "протягне" до 2015 року

Валюта
9135
Єдина європейська валюта "навряд чи доживе до 2015 року". Таку думку висловили більшість економістів лондонського Сіті під час опитування, проведеного газетою Daily Telegraph.
Із 25 респондентів 12 заявили, що зона євро в її нинішньому вигляді не проіснує 5 років. Лише 8 економістів вважають, що єврозоні удасться вийти з нинішньої кризи. Інші відмовилися робити будь-які прогнози.
Старший економіст з аналітичної служби Policy Exchange Ендрю Ліліко зазначив, що "шанси на виживання євро наближаються до нульових". "Греція майже напевно оголосить дефолт із своїх зобов'язань, при цьому висока вірогідність - близько 75% - що в цій країні зони євро почнеться важка соціальна криза", - додав він.
Один із найбільш впливових економістів сучасної Великобританії і колишній член ради директорів Банку Англії Девід Блечфловер заявив, що "Німеччина відмовиться платити за інших і залишить зону євро, а політичні наслідки цього кроку будуть значними".
Тім Конгдон із служби International Monetary Research вважає, що "три або чотири країни, включаючи Грецію, Португалію і Іспанію, а можливо, й Ірландію, залишать зону євро". Він також не виключив повного розвалу єврозони у зв'язку із розбіжностями, що посилюються, між Францією і Німеччиною", інформує ИТАР-ТАСС.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас