АМКУ дозволив кіпрській Energy Standard Fund придбати більше 25% "Харківобленерго" та "Черкасиобленерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив кіпрській Energy Standard Fund придбати більше 25% "Харківобленерго" та "Черкасиобленерго"

Фондовий ринок
405
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив компанії Energy Standard Fund (Кіпр) придбати акції енергозабезпечуючих компаній ВАТ "Харківобленерго" і ВАТ "Черкасиобленерго" в обсязі, що перевищує 25% голосів в найвищому органі управління емітента, повідомило відомство на веб-сайті у вівторок.
Energy Standard Fund є компанією групи "Енергетичний стандарт", підконтрольної бізнесменові Костянтину Григоришину.
За даними Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, до кінця 2009 року державі в особі НАК "Енергетична компанії України" належало 65% акцій "Харківобленерго". Ще 12,31% акцій товариства володіє пайовий закритий недиверсифікований венчурний інвестиційний фонд "Сьомий" ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент" (Київ), пов'язане із Григоришиним.
У "Черкасиобленерго" Григоришину через ТОВ "КУА "Сварог Ессет Менеджмент" належить 10,16% акцій обленерго. Фонду держмайна України належить 46% акцій "Черкасиобленерго", ЗАТ "Українська енергозбережна компанія" - 25%.
"Харківобленерго" володіє розподільними електричними мережами, розташованими на території Харківської області, обслуговує їх і постачає електроенергію кінцевим споживачам регіону.
"Черкасиобленерго" експлуатує розподільчі електричні мережі на території Черкаської області, надає послуги із транспортування і постачання електроенергії споживачам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас