Київ хоче домовитись із Європою за принципом "дві груші за яблуко"? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ хоче домовитись із Європою за принципом "дві груші за яблуко"?

Казна та Політика
719
Посол Німеччині в Україні Ханс-Юрген Хаймзет відзначає, що для ФРН важливо, чи продовжить Україна процес зближення з Євросоюзом.
Про це посол сказав в інтерв'ю "ІнвестГазеті".
"Ключовим питанням для нас залишається одне - чи продовжить Україна процес свого зближення із Євросоюзом", - сказав дипломат.
За словами посла, Україна є важливим партнером ФРН на Сході Європи.
Він також зазначив, що Німеччина завжди висловлювалася за поліпшення відносин України з Росією, перш за все в контексті енергетичної безпеки для ЄС.
Посол зазначив, що ФРН сподівається на прогрес в питаннях приєднання України до Європейського енергетичного співтовариства і на те, що незабаром буде прийнятий закон про реформування газового сектора.
"А якщо говорити про зону вільної торгівлі, то ми сподіваємося, що услід за позитивними висловами Президента України послідує конкретний прогрес в переговорах", - додав Хаймзет.
Посол також нагадав, що Президент України Віктор Янукович неодноразово висловлювався за орієнтацію на ЄС. За словами дипломата, важливо все це бачити в рамках процесу переговорів і рухатися у напрямі створення зони вільної торгівлі, а також укладення договору про асоціацію. "І потрібно мати абсолютно чітке уявлення про те, що з Євросоюзом не можна укладати угоди за принципом “ось тобі яблуко, я хочу отримати у відповідь дві груші". Це процес, що вимагає змін у внутрішньому українському законодавстві", - сказав посол, додавши, що потрібно чітко уявляти собі, що прогрес можна буде досягти лише в тому випадку, якщо Україна сама буде локомотивом цих змін.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас