ЄЦБ: Банкам Європи належить списати 200 млрд євро боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Банкам Європи належить списати 200 млрд євро боргів

Казна та Політика
540
Банкам Європи належить в найближчі півтора роки списати безнадійних боргів майже на 200 млрд. євро.
Про це попередив Європейський центральний банк, повідомляє "Радіо Свобода".
Дефіцити бюджетів країн Європейського союзу, що різко зросли, можуть призвести до ще більшого здорожчання будь-яких нових запозичень на фінансових ринках. А це неминуче загальмує відновлення економічного зростання в регіоні, попереджає Європейський центральний банк в черговій доповіді про фінансову стабільність єврозони. Під питанням виявляються нові джерела фінансування і для самих банків.
Тільки до кінця 2011 року європейським комерційним банкам належить списати безнадійних боргів на 195 млрд. євро. А в цілому об'єм таких списань в Європі за період з 2007 по 2010 роки ЄЦБ оцінює в 515 млрд. євро. Це майже п'ять річних бюджетів ЄС.
За даними Організації економічного співробітництва і розвитку, борговий тягар найбільших банків Європи (як співвідношення позикових коштів до власного капіталу) майже удвічі більше, ніж у найбільших банків США або Великобританії. Хоча цих країн у більшому ступені торкнулася фінансова криза через крах ринків нерухомості, ніж країн єврозони.
"В Сполучених Штатах уряд надав величезну фінансову допомогу постраждалим від кризи крупним іпотечним агентствам - таким як Freddy Mac і Fanny May, а також найбільшим банкам. Але при цьому багато дрібніших, у тому числі регіональних банків і фінансових компаній розорилися, - сказав керівник відділу економічних досліджень німецької асоціації Creditreform Міхаел Бретц. - В Європі до закриття банків справа доки не дійшла".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас