Меркель: Урядові заходи економії радикальні та незворотні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Урядові заходи економії радикальні та незворотні

Казна та Політика
393
Уряд Німеччини прийняв найбільшу за всю історію країни програму економії. До 2014 року планується заощадити близько 80 мільярдів євро.
"Винятковим силовим заходом" назвала федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель прийняту урядом країни програму жорсткої економії, повідомляє в понеділок, 7 червня, агентство dpa. За словами федерального канцлера, до 2014 року в країні планується заощадити близько 80 мільярдів євро. Таким чином, нинішня програма заходів економії є беспрецендентною за всю історію країни.
Виступаючи на прес-конференції за підсумками урядового засідання, глава німецького уряду заявила, що метою прийнятої програми є, з одного боку, створення стійкого бюджету, а з іншого - створення нових робочих місць й інвестиції в майбутнє, які гарантують участь в житті суспільства всім бажаючим. "Національна економіка Німеччини, як і раніше, повинна залишатися конкурентоздатною", - упевнена Ангела Меркель.
"Приклад Греції та інших країн-членів Євросоюзу показує, наскільки велике значення має стійкий бюджет", - упевнена канцлер. Бюджет на 2011 рік передбачає скорочення поточних витрат приблизно на 11 мільярдів євро.
Прийнята урядом програма скорочення дефіциту державного бюджету охоплює галузі економіки і соціальної політики. Так, у сфері економіки планується введення мита на повітряне сполучення, податку на ядерне паливо для енергетичних концернів і оподаткування діяльності на фінансовому ринку. Уряд також має намір знизити асигнування на соціальні потреби і підтримку родини. Скороченням піддадуться виплати із безробіття і з догляду за дітьми, зазначає AFP. Ангела Меркель назвала прийняті урядом радикальні заходи економії "безальтернативними".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас