Експерт: Вірогідність падіння фондових ринків різко зросла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вірогідність падіння фондових ринків різко зросла

Фондовий ринок
687
Вірогідність падіння світових фондових ринків ще на 5-6% в даний час різко зросла.
Таку точку зору висловив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Він зазначив, що "на американських і європейських фондових ринках в п'ятницю, 4 червня, переважала украй негативна динаміка через тривожні заяви Угорщині і дані, що розчаровують, із ринку праці США". Новий уряд Угорщини заявив про заниження попереднім урядом даних із дефіциту державного бюджету, який насправді в два рази більше раніше заявленого і на даний момент складає 7,5% ВВП. Офіційні особи також заявили, що дефолт є одним із варіантів розвитку подій, що вкачало форинт і напружило спреди на CDS Угорщини.
На думку стратега, "ринки охопив страх невизначеності: гравці намагаються розібратись, хто саме тримає угорські державні облігації і найбільш схильний до суверенного ризику". В цілому коло цих пошуків обмежується європейськими банками.
Крім того, підкреслив Литвин, дані з ринку праці США виявилися дуже поганими. У травні американська економіка створила 431 тис. робочих місць, тоді як консенсус чекань ринку знаходився на рівні 536 тис. Проте на приватний сектор припало лише 41 тис. нових робочих місць, що набагато нижче за ринкові очікування у 180 тис. Більш того, реальний показник істотно нижче офіційного. Аналіз показує, що 411 тис. робіт є тимчасовими державними роботами на перепис населення (і у вересні їх вже не буде), а 31 тис. припадає на тимчасові роботи в приватному секторі. Ще 215 тис. нових робочих місць - це статистична поправка в моделі народжуваності-смертності (а не реальні нові робочі місця). Все це означає: у травні американська економіка втратила 226 тис. постійних робочих місць в приватному секторі економіки. Вочевидь, що ситуація із зайнятістю в американській економіці не покращується - всупереч очікуванням ринку.
Стратег додав, сто ситуація в Угорщині і дані із США призвели в п'ятницю до обвалу євро, курс якого опустився нижче USD/EUR 1,2 вперше з 2006 року. Наступний рівень підтримки для євро знаходиться біля USD/EUR 1,16. Подальше зниження євро (навіть ще до проходження відмітки USD/EUR 1,16) приведе до пробиття індексом S&P 500 підтримки на рівні 1040 пунктів, після чого індекс спрямується до наступного рівня підтримки в 990-1000 пунктів. За підсумками торгів в п'ятницю індекс DJIA впав на 3,15% до 9932 пунктів, індекс S&P 500 впав на 3,4% до 1065 пунктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас