Держфінанси Великобританії у гіршому стані, ніж передбачалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінанси Великобританії у гіршому стані, ніж передбачалось

Казна та Політика
658
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який обійняв цю посаду в травні, заявив, що попередній уряд країни залишив держфінанси в набагато гіршому стані, ніж він передбачав.
"Загальний масштаб проблеми навіть гірший, ніж ми думали, - цитує слова його виступу агентство Bloomberg. - Наслідки цього, таким чином, можуть виявитися для економіки серйознішими, ніж очікувалося. Те, як ми боротиметься з цими проблемами, позначиться на економіці країни, суспільстві і нашому способі життя в цілому".
У своєму виступі Кемерон зробив акцент на тому, що проблеми, котрі існують в економіці, а також необхідність вживання радикальних заходів для їх подолання є провиною попереднього уряду Великобританії.
"Я думаю, всі розуміють, що боргова криза - це спадок попереднього уряду, - заявив він. - Це ж відноситься і до дій, яких ми вимушені вживати, аби впоратися з ним. Необхідність скорочення держвитрат також є спадком наших попередників".
Заяви Кемерона готують грунт для публікації екстреного бюджету країни, запланованої на 22 червня, зазначають експерти. Проект бюджету передбачає заходи для скорочення дефіциту, який досяг у минулому фінансовому році, що завершився в березні, 11,1% ВВП, і що є максимальним серед країни G7.
За словами британського прем'єр-міністра, відсоткові виплати з держборгу в найближчі п'ять років досягнуть близько 70 млрд фунтів стерлінгів.
"Це просто величезна сума, - заявив він. - В даний час ми витрачаємо на обслуговування боргу більше, ніж на школи в Англії. Проте 70 млрд фунтів - це більше, ніж сума витрат на школи, боротьбу зі зміною клімату і транспорт".
Між тим, за словами Кемерона, скорочення бюджетного дефіциту приховує в собі небезпеку.
"Зменшення дефіциту приховує в собі небезпеку, це дуже складно, - зазначив він. - Досіжодному з урядів Великобританії не доводилося боротися з дефіцитом, що перевищує 11% ВВП. Тут є дуже великі ризики і складнощі".
Новий британський уряд хоче заручитися підтримкою населення в реалізації програми скорочення державних витрат, яке, як очікується, стане найбільш значним з 80-х років минулого століття. Курс фунта стерлінгів до долара США впав з початку цього року на 11% на очікуваннях, що уряд Великобританії вживатиме заходів для контролю фінансів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас