В Киргизії буде націоналізований один з найбільших банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киргизії буде націоналізований один з найбільших банків

Казна та Політика
302
В Киргизії один з найбільших банків - "АзіяУніверсалБанк" - найближчим часом буде націоналізований. Про це заявив віце-прем'єр тимчасового уряду з судової реформи і правоохоронних органів Азімбек Бекназаров.
"Декрет про націоналізацію "АзіяУніверсалБанку" буде представлений на розгляд тимчасового уряду найближчими днями", - сказав він. За його словами, в даний час 66% акцій банку належать оголошеному в розшук екс-голові ради директорів "АзіяУніверсалБанку" Михайлу Наделю, який, як вважає Бекназаров, кілька років тому створив у Киргизії цей банк "за допомогою рейдерського захвату".
Раніше Генеральна прокуратура Киргизії порушила декілька кримінальних справ у зв'язку з тим, що на рахунках "АзіяУніверсалБанку" під час правління екс-президента Курманбека Бакієва розміщувалися бюджетні кошти. Співробітники правоохоронних органів вважають, що керівництво банку мало близькі стосунки з родичами колишнього глави держави і в своїй роботі використовувало незаконні схеми. Після революційних подій в Киргизії 6-8 квітня в "АзіяУніверсалБанку" було введено зовнішнє управління, а з сьогоднішнього дня введено режим консервації.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас