Бродський: 90% бізнесу в Україні знаходиться в тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський: 90% бізнесу в Україні знаходиться в тіні

Казна та Політика
768
Глава Держкомпідприємництва України Михайло Бродський вважає, що 90% бізнесу в Україні знаходиться в тіні. Про це він заявив в інтерв'ю радіо "Свобода".
"У нас дуже мало легального бізнесу. Коли говорить уряд і чиновники, що 50% бізнесу знаходиться в тіні, то я скажу: ні, це неправда, 90% всього бізнесу знаходиться сьогодні в Україні в тіні і, на жаль, це таке дійство, яке може взагалі привести до катастрофи", - заявив Бродський.
В той же час частка тіньової економіки в Україні до 2014 р. повинна знизитися на 30% щодо рівня 2010 р. Такий пункт міститься в проекті програми економічних реформ України на 2010-2014 рр., повідомило раніше РБК-Україна джерело в Адміністрації Президента України.
Документом також передбачено прийняття Податкового кодексу в 2010 р., підвищення позиції України в міжнародному рейтингу простоти ведення бізнесу щодо показника "сплата податків" не менше, ніж на 30 позицій до кінця 2014 р.
Нагадаємо, згідно з опитуванням "Ukraine: Tax Policy Snapshot 2009", яке проводилося компанією Appleton Mayer з 5 по 19 квітня ц.р., дисбаланси податкової системи України створюють нерівномірні податкові навантаження і, як результат, приводять до збільшення зростання тіньового сектору економіки, ухилення від оподаткування, зменшення податкових надходжень.
"Особливо гостро дисбаланси податкової системи почали виявлятися з початком фінансово-економічної кризи. Падіння попиту на цільових ринках, неконтрольоване збільшення вартості базових ресурсів, хаос на валютному ринку поставили на грань виживання цілі галузі, що формують бюджет. Як показують результати опитувань, 81% опитаних компаній, що працюють в Україні, констатували значне погіршення ситуації у сфері оподаткування в 2009 г.", - сказано в звіті Appleton Mayer.
Серед ключових проблем системи оподаткування, що заважають розвитку бізнесу, 94% респондентів відзначили нестабільність податкового законодавства, відсутність прозорих і стабільних "правил гри" (94%), відсутність у платників податків реальних правових гарантій (92%), недопрацьоване і неузгоджене податкове законодавство (88%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас