Гамбургери можуть стати причиною астми у дітей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гамбургери можуть стати причиною астми у дітей

198
Діти, які з'їдають не менше трьох гамбургерів на тиждень, ризикують стати астматиками. Вірогідність розвитку цього респіраторного захворювання можна істотно зменшити, якщо перевести дитину на середземноморську дієту, пише видання Daily Telegraph.
Колектив фахівців з Німеччини, Іспанії і Великобританії вивчив дані про 50 тисяч дітей 8-12 років. Батьків цих дітей попросили розповісти про харчування нащадків, чи діагностувалася у них астма і чи страждали вони від задишки. Майже 30 тисяч учасників було також протестовано на наявність алергії.
Результати роботи показали, що харчування не збільшує ризиків появи алергії на трав'яний і деревний пилок, але провокує розвиток астми і задишки. Зокрема, діти, які з'їдали по три (і більше) гамбургери на тиждень, на 42 % частіше ставали астматиками порівняно із дітьми, які вживали здорові продукти. Якщо харчування дитини включало багато м'яса, ризик виникнення астми не підвищувався.
Дослідники вважають, що любов дитини до бургерів - вірогідний сигнал того, що вона веде в цілому нездоровий спосіб життя і може страждати від інших проблем, які з часом викликають астму. Аби уберегти дитину від розвитку респіраторного захворювання, батьки повинні перевести її на середземноморську дієту. Такий стиль харчування передбачає вживання великої кількості овочів і фруктів, які багаті антиоксидантами та іншими корисними для здоров'я речовинами, здатними запобігати астмі
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас