Геєць: населення не підтримує розширення приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Геєць: населення не підтримує розширення приватизації

Казна та Політика
312
Завдання із подальшого розширення приватизації і скорочення частини державної власності до 25-30% суперечить настроям населення, майже 65% якого негативно ставляться до великої приватизації.
Про це в коментарі тижневику "Дзеркало тижня" ( 21 (801), 5 - 11 червня) заявив директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць, коментуючи положення Програми економічних реформ, запропонованої Президентом Віктором Януковичем.
На його думку, розширення приватизації створює нестабільне політичне тло для майбутніх виборів. За його словами, якщо дійсно є такі наміри, потрібно в корені змінювати підходи до приватизації, особливо в частині відгородження від монопольного контролю власності, транспарентності самої приватизації.
Коментуючи програму економічних реформ, Геєць також зазначив, що в документі фактично не згадана земельна і адміністративно-територіальна реформа.
"Декларується необхідність запровадження ринку землі - це абсолютно правильно, це потрібно робити якнайшвидше. Але при цьому дуже необхідно вирішити питання дозвільної системи: кому можна продавати, як цією землею повинен розпоряджатися власник, і як вона повинна використовуватися", - підкреслив Геєць.
Регіональна реформа, яка закладена в програмі, на його думку, має бути доповнена комплексною адміністративно-територіальною, інакше вона повноцінно не працюватиме.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас