Антимонопольний комітет не бачить підстав для підвищення тарифів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет не бачить підстав для підвищення тарифів у Києві

Казна та Політика
208
Антимонопольний комітет України вважає, що підстави для підвищення комунальних тарифів в місті Києві відсутні, а тарифи, що діють, не мають належного економічного обґрунтування. Про це повідомляється на офіційному сайті АМКУ.
За висновком Антимонопольного комітету, Київська міськдержадміністрація, приймаючи рішення про підвищення тарифів з 1 липня, порушила процедуру їх встановлення і норми Закону України "Про житлово-комунальні послуги", оскільки перед прийняттям розпорядження не було оприлюднено обґрунтування таких змін.
Між тим, зазначають у Комітеті, КМДА до цих пір не визначила виконавців послуг з централізованого опалення і постачання гарячої води, що робить механізми введення тарифів ще більш непрозорими, робить неможливим проведення перерахунку із споживачами за ненадані або неякісні комунальні послуги.
АМКУ відзначає, що з листопада 2008 року не змінювались ціни на природний газ для населення, що могло б стати причиною для перегляду тарифів.
"Антимонопольний комітет змушений констатувати, що бездіяльність київської влади і відповідних муніципальних служб, які не можуть забезпечити нормальне функціонування житлово-комунальної сфери, в черговий раз призводить до перекладання всіх прорахунків на плечі споживачів”, - зазначив голова АМКУ Олексій Костусєв.
За його словами, замість здійснення ефективних заходів із збереження і раціонального використання ресурсів, влада вкотре обирає найпростіший шлях систематичного необґрунтованого підвищення тарифів, що є недопустимим.
Костусєв відзначив, що АМКУ має намір завершити розслідування із цього приводу і прийняти рішення, спрямоване на захист вимог конкурентного законодавства та інтересів споживачів.
1 червня муніципальна газета “Хрещатик” оприлюднила розпорядження КМДА від 31 травня 392, згідно з яким у Києві з 1 липня тариф на гарячу воду зросте на 29%, на опалення - на 41%.
2 червня мер Києва Леонід Черновецький заявив, що зазначені тарифи на тепло і гарячу воду, які передбачається ввести з 1 липня, ще можуть змінитись. Він сказав, що розпорядження КМДА від 31 травня 392 було оприлюднено з метою його обговорення із громадськими інститутами і отримання експертної оцінки профільних урядових структур.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас