МінЖКГ ініціює збільшення кількості людей, які користуються субсидіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ ініціює збільшення кількості людей, які користуються субсидіями

Казна та Політика
238
МінЖКГ ініціює збільшення кількості людей, які користуються субсидіями. Таку пропозицію під час селекторної наради в Кабміні з питань розрахунків за енергоносії озвучив міністр ЖКГ Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Попова, 7% населення системно не платять за комунальні послуги і половина з них могла б це робити, якби поріг для отримань субсидій зменшився з 20% до 15% від рівня доходів.
"Ми прийшли до такого висновку, що приблизно 7% населення - це ті, хто системно не платять. Приблизно половина - це люди, які в принципі могли б платити, але за різними соціальними причинами вони не дотягують до субсидій і тому не платять. Їх заборгованість в середньому складає 4 тис грн. У нас є прохання, Андрій Петрович, (Клюєв) якщо можна, включити наше міністерство, Міністерство соцполітики, Мінфін, щоб зробити розрахунки відносно можливості зменшення порогу субсидій з 20% до 15%, по-перше для того, щоб захистити людей і, по-друге, для того, щоб зменшити борги, реструктуризувати їх", - заявив Попов.
За підрахунками Кабміну, борги населення перед підприємствами ЖКГ за комунальні послуги станом на 1 червня складають 5,6 млрд грн.
Нагадаємо, МінЖКГ пропонувало раніше Мінпраці України замінити пільги на комунальні послуги адресною допомогою конкретним людям. Також МінЖКГ пропонувало Мінпраці спростити механізм надання субсидій.
Відзначимо також, що в Україні сума субсидій для населення на придбання зрідженого газу, твердого і рідкого пічного побутового палива в квітні ц.р. складала 3 млн 585 тис. 700 грн. Зі вказаної цифри, сума субсидій в міських поселеннях складала 1 млн 511 тис. 800 грн, в сільській місцевості - 2 млн 73 тис. грн 900 грн. Також, загалом станом на кінець квітня заборгованість бюджетів з виплати субсидій готівкою складала всього по Україні 12 млн 545 тис. 500 грн, зокрема в міських поселеннях сума заборгованості складала 5 млн 175 тис. 300 грн, в сільській місцевості - 7 млн 370 тис. 200 грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас